Recensies

Recensies geschreven door de baasjes van de honden die bij onze hondenschool verschillende cursussen volgen of hebben gevolgd.

Christi:

Meggie is een Border Collie van 10 jaar en heeft schapen training gedaan. Nu ze genezen is na een jaar epilepsie (2020) had ik het gevoel haar toch weer uit te dagen. We zijn gestart met de detectie cursus en ik zie dat ze ervan geniet om weer aan het werk te gaan. In het begin vroeg ze nog veel bevestiging en nu snuffelt ze lekker zelfstandig de ruimte af. Ze werkt op haar eigen manier en dat is leuk om te zien en tevens een uitdaging voor mij.

Jovanda:

Samen met Wiebel (heidewachtel) ben ik op cursus gegaan omdat Wiebel een hele gevoelige en angstige hond is/was. De manier van lesgeven (beloning dmv bal), de ruimte die Wiebel krijgt en de handvaten voor mezelf maken het dat Wiebel nu meer vertrouwen heeft en zekerder wordt. Iedere week gaan wij met plezier! Wij zijn lang op zoek geweest naar een hondenschool die op deze manier lesgeeft en ik kan SAR Overbetuwe dan ook iedereen aanraden.

Edwin en José:

In januari gestart met een blije enthousiaste Noa en een hele bange pup Bo bij Wilma Marco en Frank. Na 4 lessen gaat een blije Bo met veel enthousiasme na de cursus om daar lekker aangehaald te worden!! Wat zijn wij als baasjes blij! Jullie zijn Toppers!

Annemieke Rutgers:

Enkele lessen gevolgd met mijn over enthousiaste hond Spike waar ik veel moeite mee heb ook vanwege zijn kracht.

Jullie wisten mij te stimuleren en vertrouwen te geven om door te gaan , met dat ene zinnetje; Annemieke we helpen je waar we kunnen. Wilma en Marco jullie hebben me ontzettend goed begeleidt en altijd positief benadert.

Jullie hebben mij gesteund door te zetten tot voor mij het maximaal haalbare. Dank jullie wel!
Annemieke

Baasje van Nelly:

Ik ben met Nelly via een goede vriend bij Wilma en Marco terecht gekomen. Nelly was nogal onzeker en begon probleemgedrag te vertonen. Na een paar privé sessies met Marco begon het al beter te gaan en zijn we de jonge honden cursus bij Wilma gestart en vandaag mag ik met trots zeggen dat onze knappe dame 142 van de 150 punten heeft gehaald! Ze is zo ontzettend vooruit gegaan. Bedankt Wilma en Marco voor de goede begeleiding en jullie zien ons in oktober terug!

Baasje van Harry:

Vandaag met Harry de Cocker Spaniël het examen van de Puppycursus mogen doen.

Geweldige ervaring en ook weer leerzaam, de puntentelling werd geweldig toegelicht door de zeer ervaren examinator. 150 punten te behalen en wij sleepten er 145 punten uit!

Zeer tevreden over vandaag. We hebben ons ingeschreven voor de jonge honden cursus. Een groot compliment aan Wilma die met haar geduld en kennis ons zover heeft gekregen.

Een aanrader voor een ieder die iets wilt leren en doen met zijn of haar hond.

Baasje van Beer:

Met een eigenwijze chowchow van 4 maanden ben ik de puppytraining gestart. Ik was bang dat ik iets te laat zouden zijn, maar er was hoop: Wilma! Zij heeft ons geleerd Beer te laten luisteren. We hebben ons al ingeschreven voor de vervolgcursus (jonge honden). Wat fijn is, is dat er ook aandacht is voor het baasje. Zo was ik bang om in de bek van mijn hond te kijken, maar heeft Wilma geholpen van die angst af te komen. Ik zou de puppytraining bij SAR iedereen aanraden!

Marieke Muurling:

Ben inmiddels met mijn 4e cursus bezig bij SAR Overbetuwe en heb er enorm veel geleerd. Toen ik begon bij SAR had ik bij een andere hondenschool al veel lessen gevolgd met weinig resultaat, mijn hond bleef onrustig en luisterde slecht. Bij SAR kwam ik in een veel kleinere groep terecht waarin meer duidelijkheid, aandacht en advies op maat gegeven werd. Ik heb weer plezier in de lessen gekregen en vertrouwen in mijn hond, die een stuk rustiger geworden is en veel beter luistert. Ik kan iedereen dan ook aanraden om bij SAR op cursus te gaan!

Baasje van Saartje:

We (Australian labradoodle Saartje en ik) zijn in eerste instantie gestart bij een andere hondenschool, waar we na 5 lessen teleurgesteld, onzeker en gedemotiveerd afscheid hebben genomen. Op advies van de trimster hebben we contact gezocht met SAR. Wilma wist ons binnen de kortste keren het vertrouwen en plezier weer terug te geven tijdens de puppy lessen. Geholpen door haar passie, liefde, aandacht en geduld ervaarden we hoe leuk het kan zijn om samen te trainen en zijn we reuze trots op het slagen voor het puppy examen! We hebben ons direct ingeschreven voor de jonge honden cursus. Dat zal vast onze laatste cursus niet zijn.

Theo:

Geen snoepjes mee naar les en toch je hond een hoop (aan)leren? Het lukt bij Wilma! Wat voor weer het ook is, heerlijk enthousiast is ze, zowel naar de hond als naar de baas. Ik ga met plezier naar school.

Mathieu:

Inmiddels aan mijn 3e cursus begonnen bij Sar Overbetuwe. Kleine groepen met veel aandacht voor hond en begeleider. Steeds enthousiast en met positieve energie het beste uit mens en dier halen. Een echte aanrader als je samen met je hond iets leuks wil doen.

Ria Huberts met Tara:

Wij zijn nu 2 jaar actief bij de hondenschool SAR Overbetuwe. Onze Mechelse herder ‘Tara’ is netjes en correct opgevoed, dat hebben we grotendeels te danken aan Wilma en Marco van de hondenschool SAR. Dit zijn mensen die hard werken aan het gedrag van onze hond en zijn consequent. De hond wordt op een leuke manier beloont wanneer hij of zij de oefeningen goed uitvoerd. Wilma en Marco zijn professionals in hun werk, hebben veel geduld voor hun cursisten zowel voor de hond als hun baasje. Verschillende cursussen al gedaan bij ze want de keuze is groot, het blijft geweldig leuk, iedere zondagochtend weer gezellig met onze Tara naar Wilma die ons les geeft. Mocht er buiten de cursus tijden nog incidenten voorvallen dan staan ze altijd gelijk voor je klaar. Onze dank is groot dat wij weer iedere week daar aan mogen deelnemen. Hopelijk dit nog jaren te mogen doen bij hun. Wij wensen Wilma en Marco dan ook heel veel succes de komende jaren.

Henny met Puk:

Ik zit met ons hondje Puk (kruising Maltezer en een Poedel) al bijna 1,5 jaar bij SAR op cursus. Heel goede ervaring mee, we vinden het beide heel leuk om er op zaterdag naar toe te gaan. Is inmiddels de 4e cursus al die we volgen. Voor ieder een aanrader.

Carina:

Ik zit met 2 honden bij 2 verschillende cursussen bij de SAR. Ontzettend leuk en dolenthousiaste honden. We gaan zeker door met vervolg hiervan. Echt een aanrader met mensen met een puppy of volwassen hond!

Marco:

Onze hond Doran is nu aan een tweede cursus begonnen bij Wilma op zaterdag. Hij vindt het echt super. In het begin was hij erg onzeker , maar dat is tijdens de lessen volledig verdwenen. Hij vertrouwd Wilma volledig , zelfs bij het onderdeel de wip. Het is echt een waar plezier om te zien dat hij daar weer zin in heeft.Onze hond ie een heel stuk rustiger en zelfverzekerder geworden nu hij de lessen bij Wilma volgt. Echt een aanrader!

Anne-Marie Bruist:

Dankzij jullie deskundige begeleiding heb ik weer meer vertrouwen en plezier om samen met lieve Boris (Mechelse herder) te trainen en te oefenen.

Karin:

Inmiddels volg ik met mijn hond Ties alweer de 3e cursus bij SAR/ Wilma.
Ties is een Friese Stabij (reu) , erg eigenwijs en dreef mij af en toe tot wanhoop. Gelukkig gaat dat – na het volgen van de cursussen-inmiddels een stuk beter.
Zowel Ties als ik hebben plezier in de trainingen , omdat de hond d.m.v. het spelen met een bal dingen leert. Hierdoor wordt het contact met de hond actiever en intensiever.
Als hij de oefeningen goed doet wordt hij positief beloond. Daardoor kan ik zijn aandacht gemakkelijker vast houden dan bv hem te belonen met een klikker en een snoepje. De oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd en steeds een stuk verder uitgebreid.
Tijdens de trainingen wordt er gewerkt in kleine groepen en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en het doen van oefeningen met de hond. Wilma weet met veel kunde , geduld en humor de baasjes en de honden te begeleiden. En er is altijd gelegenheid voor het stellen van vragen.