Hondenschool

Zowel uw puppy als uw gevorderde hond is van harte welkom voor een van onze cursussen die worden gegeven op onze hondenschool. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van de buitdrift van uw hond om zo het goede gedrag van uw hond te belonen. Wij gebruiken uitsluitend een balletje, flos of dergelijke als beloning. Het gebruik van voer wordt niet toegestaan.

De lessen worden gegeven op industrieterrein “de Aam” in Elst. Elke cursus wordt afgesloten met een examen. Bij de cursus detectie en zoeken ontvang je een certificaat van deelname. Ook organiseren wij regelmatig workshops en spellendagen voor onze cursisten.

Puppy

Tijdens deze cursus leren wij u en uw hond een aantal oefeningen. Zoals de oefening zit, volgen aan de lijn en hier komen. Ook zal uw pup kennis maken met attributen als tunnel. Door middel van spel gaat u leren uw hond te belonen voor goed gedrag met behulp van een balletje of speeltje.

Duur van de cursus is 10 weken.

Jonge honden

Gedurende deze cursus zullen onderwerpen die geleerd zijn in de puppycursus verder worden uitgebreid met tijdsduur en afstand.

Duur van de cursus is 10 weken.

Combi gehoorzaamheid 1

Na de jonge honden starten we deze cursus. Naast gehoorzaamheid leren we hier ook de breedte en de hoogtesprong.
Ook wordt er kennis gemaakt met neusgebruik.

Cursus bestaat uit 10 lessen met een examen.

Combi gehoorzaamheid 2

Vervolg van combi gehoorzaamheid 1. De lessen worden uitgebreid en we leren we terugsturen plaats en apporteren.

Cursus bestaat uit 10 lessen met een examen.

Cursus detectie basis

Bij de basis cursus leer je zoeken naar een speciale geur. Aanleren en beheersen van de geur wordt beloond met een speeltje bijvoorbeeld een bal. De hond moet een drift hebben voor een buit. Hierbij bedoelen wij dat de hond gek is op een speeltje zoals bijvoorbeeld een bal of floss.
Dit is namelijk zeer belangrijk voor het leerproces.

Cursus bestaat uit 10 lessen met een certificaat. Cursussen voor grote rassen en voor kleine rassen.

Cursus detectie A

Deze cursus is een vervolg op de cursus detectie basis. In deze cursus gaan wij het zoeken naar twee specifieke geuren uitbreiden in de praktijk.

Cursus bestaat uit 20 lessen en een certificaat.

Cursus detectie B

Deze cursus is een vervolg op de cursus detectie A. In deze cursus gaan wij het zoeken naar drie specifieke geuren uitbreiden in de praktijk.

Cursus bestaat uit 20 lessen en een certificaat.

Wilt u meer foto’s van de verschillende cursussen bekijken?
Ga naar de pagina fotoalbums.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op, u kunt ons altijd bellen of mailen.