Hondenschool

Zowel uw puppy als uw gevorderde hond is van harte welkom voor een van onze cursussen die worden gegeven op onze hondenschool. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van de buitdrift van uw hond om zo het goede gedrag van uw hond te belonen. Wij gebruiken uitsluitend een balletje, flos of dergelijke als beloning. Het gebruik van voer wordt niet toegestaan.

De lessen worden gegeven op industrieterrein “de Aam” in Elst. Elke cursus wordt afgesloten met een examen. Bij de cursus detectie en zoeken ontvang je een certificaat van deelname. Ook organiseren wij regelmatig workshops en spellendagen voor onze cursisten.

Puppy

Tijdens deze cursus leren wij u en uw hond een aantal oefeningen. Zoals de oefening zit, volgen aan de lijn en hier komen. Ook zal uw pup kennis maken met attributen als tunnel. Door middel van spel gaat u leren uw hond te belonen voor goed gedrag met behulp van een balletje of speeltje.

Duur van de cursus is 10 weken.

Jonge honden

Gedurende deze cursus zullen onderwerpen die geleerd zijn in de puppycursus verder worden uitgebreid met tijdsduur en afstand.

Duur van de cursus is 10 weken.

Jonge honden +

Gedurende deze cursus zullen onderwerpen die geleerd zijn in de puppycursus verder worden uitgebreid met tijdsduur en afstand. Daarnaast starten wij met de zoekoefening en het aanleren van de tunnel.

Duur van de cursus is 10 weken.

Combicursus basis t/m C

Deze cursus is een combinatie van gehoorzaamheid en hindernissen. De nadruk zal vooral liggen op de beheersbaarheid van uw hond. Let op: Beheersbaarheid is geen behendigheid. Het gaat dus niet om snelheid maar om het beheersbaar zijn van uw hond bij deze cursus.

Duur van de cursus is 10 weken

Basis cursus sorteren

In deze cursus leren wij uw hond door middel van een sorteerwand te zoeken naar menselijke geur.

Duur van de cursus is 10 weken.

Cursus sorteren A t/m B

Deze cursus is een vervolg op basis cursus sorteren. In deze cursus gaan we een stap verder; wij gaan uw hond leren onbekende aangeboden geuren te herkennen uit andere geuren.

Duur van de cursus is 10 weken.

Cursus detectie basis

Bij de basis cursus leer je zoeken naar een speciale geur. Aanleren en beheersen van de geur wordt beloond met een speeltje bijvoorbeeld een bal. Het is een vereiste dat je eerst de cursus sorteren basis hebt gevolgd alvorens je kunt beginnen met deze cursus. Tevens moet de hond drift hebben voor een buit. Hierbij bedoelen wij dat de hond gek is op een speeltje zoals bijvoorbeeld een bal of floss.
Dit is namelijk zeer belangrijk voor het leerproces.

Cursus bestaat uit 10 lessen met een certificaat.

Cursus detectie A

Deze cursus is een vervolg op de cursus detectie basis. In deze cursus gaan wij het zoeken naar de specifieke geur uitbreiden in de praktijk.

Cursus bestaat uit 20 lessen en een certificaat.

Wilt u meer foto’s van de verschillende cursussen bekijken?
Ga naar de pagina fotoalbums.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op, u kunt ons altijd bellen of mailen.